(210)

08.01.2017  |  Vårt bidrag

4000 elleville tilskuere skapte bamsebonanza

Lørdagens ishockeykamp mellom Stavanger Oilers og Manglerud Star ble noe helt annet enn en vanlig seriekamp. 4000 elleville tilskuere skapte nemlig bamsebonanza, da de kastet tusenvis av teddybjørner ned på isen til støtte for Stine Sofies Stiftelse.

Bamsebonanzaet brøt ut i midten av andre periode, bare sekunder etter at Oilers-spilleren Tommy Kristiansen scoret kampens første mål på hjemmebane.

Den elleville innsamlingsaksjonen arrangeres av Ronald McDonald Barnefond og Stavanger Oilers for å samle inn bamser og penger til Stine Sofie Senteret for voldsutsatte barn på Sørlandet.

Ada Sofie Austegard, som er Generalsekretær i stiftelsen synes det var en utrolig opplevelse: – Det var utrolig gøy å være med på noe så morsomt for en sak som er så viktig. Vi vil alle skal vite at det finnes et senter for dem som kjenner noen, eller som har barn som er utsatt for vold eller overgrep.

kasting-av-bamser-fra-tribunen-0-00-30-09

Rundt 500 barn er innom stiftelsens mestringssenter hvert år og alle barna skal få en bamse hver. Det blir ikke noe problem i tiden som kommer. Totalt ble det samlet inn i underkant av 130.000 kroner til stiftelsen og langt flere bamser enn ventet.

– Dette var utrolig kult. Vi har fått inn ufattelig mange bamser og har ikke klart å telle alle enda. Hvis jeg skal tippe, er det sikkert flere tusen, sier Ingeborg Tennes, som er prosjektleder i Ronald McDonald Barnefond.

PS: Kampen endte 2-0 til Stavanger Oilers, etter scoringer av Tommy Kristiansen og Dan Kissel.