(113)

14.10.2016  |  Vårt bidrag

I 2016 gikk vi over til å bruke kun økologiske egg. Det ble lansert på vår restaurant i Arendal

I august 2016 lanserte vi økologiske egg i Arendal.

I løpet av året kjøper vi inn rundt 205.000 egg fra Nortura, som brukes i våre Egg McMuffin. Eggene tilberedes i våre restauranter i en form som lager «eggringer» og blir ikke tilsatt noe ― rå, runde egg er eneste ingrediens.

Fakta:

  • McDonald’s bruker 11.000 egg per måned. Det er ca. 132 tonn i året
  • Protein er kroppens byggeklosser, og egg er viktig kilde til protein.
  • Et egg veier i gjennomsnitt 63 gram. Det største egget vi kjenner til her i Norge ble lagt i Høyjord i 1993. Egget veide hele 210 gram!

Hvorfor økologisk?

Etter at NRK sendte programmet «Folkeopplysningen – Økologisk landbruk» 21. september har debatten om økologisk mat kommet opp for fullt. Mange hevder at økologisk produksjon ikke er så bærekraftig som forkjemperne skal ha det til.

Hvor bra økologisk mat egentlig er, er ikke forskerne enige om. McDonald’s i Norge har imidlertid valgt å gå over til økologiske egg fordi dette sikrer at eggene kommer fra frittgående høns.

-Ett av McDonald’s sine bærekraftmål er å sørge for at høns lever i et beriket miljø, med naturlig lys og mulighet for lek. Ved å basere frokostproduktene våre på økologiske egg, oppnår vi dette. Dette er derfor et steg i riktig retning og en viktig milepæl for oss i McDonald’s, sier Hilde Øverby, sjef for innkjøp, bærekraft og kvalitet i McDonald’s Norge.