(1803)

August på jobb for McDonald`s
16.06.2017  |  Folkene våre

-Gleder seg til å gå på jobb

Før første arbeidsdag var August ganske nervøs. Det hadde han ingen grunn til. Nå gleder han seg til hver arbeidsdag på McDonald`s.

-Jeg var spent på hvordan kompisene mine ville reagere, hvordan jeg ville se ut i uniform og om jeg ville være flink i jobben, sier August.

 

Første møte
August er 17 år, og hans første møte med arbeidslivet er McDonald’s på Gardermoen. Første dagen gikk han flere ganger til speilet for å sjekke om uniformen var korrekt og slipset hang rett.

-Det handler om stolthet, både til det arbeidet vi gjør men også hvordan vi fremstår ovenfor kundene.  Uansett om du skal stå foran eller bak kassen er det viktig at slipset henger rett, forklarer han.

Lov å gjøre feil
Det kan fort bli hektisk når bestillingene renner inn. Da er det spesielt godt å ha noen som forteller deg at det er lov å gjøre feil.

-Jeg ble møtt med sjefer som ville at jeg skulle lære, så jeg hadde egentlig ingen grunn til å være nervøs. I tillegg bidrar gode kollegaer til at man stresser mindre forteller August.

McDonald`s er en av Norges største arbeidsplasser for ungdom. Gjennom over 30 år har de møtt ungdommen med respekt, gitt dem opplæring og sikret god oppfølging underveis.

-På McDonald`s gir vi ungdom mye ansvar, men aldri uten at de blir forklart hvordan jobben skal gjøres. Vi gir alle nyansatte grundig opplæring, forteller Erik Lødding, Kommunikasjonssjef i McDonald’s.

Færre tenåringer i jobb
August er en av få som søker arbeidserfaring ved siden av studiene. Ferske tall fra SSB viser at det blir stadig færre tenåringer som har deltidsjobb eller sommerjobb.

-Det er synd. Det er veldig viktig med tidlig arbeidserfaring. Da lærer de hvordan arbeidslivet fungerer og kan forberede seg på de utfordringene man møter, uttalte Trine Lise Jagge i et radiointervju til NRK.

Hun er daglig leder i rekrutteringsfirmaet Dynamic People og forteller at søkere som har hatt deltidsstilling og startet i jobb tidlig alder ofte blir plukket ut til spesialist- eller lederstillinger.

Ønsker du å lese McDonald`s sine jobbsøkertips? Du finner dem her.