(100)

06.12.2017  |  Folkene våre

Har du lagt merke til det lille røde huset med mynter i?

Du har kanskje lagt merke til et lite rødt hus når du handler på McDonald`s? Det er innsamlingsbøssen til Ronald McDonald Barnefond. Stiftelsen er en verdensomspennende veldedig organisasjon som gir familier i krevende situasjoner et sted å bo.

En hjelpende hånd

Barn er det viktigste vi har. Når et barn rammes av alvorlig sykdom, er det en stor påkjenning for både dem og familien. Barnefondet tilbyr et hjem hjemmefra slik at familier kan være sammen i vanskelige situasjoner. Vi ønsker å rekke disse en hjelpende hånd ved å tilby dem et sted å bo.

– Det har vært en lang vei fra Barnefondet ble opprettet i 1998 til i dag. Vi er utrolig stolte og glade over å kunne bidra med støtte til de familiene som trenger det mest, sier styreleder Jan Ottesen i Ronald McDonald Barnefond.

Informasjonsfilmen forteller hvem vi er, hva vi jobber for og hvor langt vi har kommet. Nå er vi klare for å vokse videre slik at vi kan hjelpe flere barn og familier i fremtiden, sier Ottesen.

Barnefondet betyr mye for oss i McDonald`s, spesielt for våre ansatte, sier Erik Lødding, kommunikasjonssjef i McDonald`s Norge. -Dette er vår måte å gi tilbake på, og er en del av vårt samfunnsansvar. For oss og våre ansatte handler det om å være en del av noe som er større enn seg selv, og vi ser at det gir en ekstra mening for mange i organisasjonen, sier Lødding.

Vårt første prosjekt i Norge

I 2016 var vi med på realiseringen av Stine Sofie Senteret i Grimstad og dette er Barnefondets første prosjekt i Norge. Senteret er et mestringssenter for voldsutsatte barn og unge, hvor fokuset er på mestring, fellesskap og gode opplevelser. Dette er en arena hvor de får møte andre i lignende situasjoner, og hvor målet er å kunne takle hverdagen litt bedre når de kommer hjem. På Stine Sofie senteret har Ronald McDonald Barnefond bidratt til å bygge små familiehus. Det er tilsammen 15 boenheter for familier som bor der under oppholdet sitt. Senteret har vært åpent i et år og over 350 barn har vært innom senteret.

Ada Sofie Austegard, grunnleggeren av og leder for Stine Sofies Stiftelse, er utrolig takknemlig for bidraget fra Ronald McDonald Barnefond. I tillegg til det økonomiske bidraget til senteret, har Ronald McDonald Barnefond inngått et langsiktig partnerskap med Stine Sofies Stiftelse, hvor de blant annet samarbeider om informasjonsformidling om tilbudet ved senteret.

Takk til alle som gir

Ronald McDonald Barnefond er en del av et verdensomspennende nettverk av Ronald McDonald House Charities som ønsker å hjelpe familier med syke barn. Det finnes i dag over trehundre og femti Ronald McDonald hus og over tohundre familierom ved sykehus rundt om i verden.

Om du ønsker å bidra kan du gi via innsamlingsbøssene i din lokale McDonald`s restaurant, gjennom overføring via konto eller via Vipps til 2020.

Følg oss gjerne på Facebook- Ronald McDonald Barnefond.