(426)

Delia ønsker velkommen til familiehjørnet på McDonalds i Storgata
07.04.2017  |  Folkene våre

-Når jeg kan gjøre andre glad, så løper jeg gjerne litt ekstra!

– Det som er viktigst for meg er at kunden blir fornøyd. Om kunden blir fornøyd blir jeg glad og da gjør det ingenting å måtte løpe og svette litt ekstra.

Delia Alexandra Bendei jobber som vertinne på McDonald’s i Storgata. Hun er den første som mottar utmerkelsen: «Moments of Joy-medarbeider». Kåringen skal hylle ansatte hos McDonald’s som evner å skape gode øyeblikk for både kunder og kollegaer. Delia ble nominert til utmerkelsen av sine kollegaer på Storgata.

Må like å ha det hektisk

Delia starter alltid arbeidsdagen med å gå rundt å si hei til kollegaene. Hun mener at det å skape god stemning og samhold i teamet er viktig for å takle en hektisk arbeidsdag.

– Da jeg startet å jobbe på McDonalds trodde jeg det skulle være lett. Hvor vanskelig kan det liksom være å putte hamburgere i en pose? Men det å jobbe på McDonalds kan være veldig krevende. Du må like et hektisk miljø, og du må alltid være tilstede for å kunne gi kundene en god opplevelse, forteller Delia.

Elsker å skape gode øyeblikk for barna

Delia er ansvarlig for «familiehjørnet» på McDonalds i Storgata. Her skaper hun morsomme aktiviteter for barna som besøker restauranten. Når McDonalds arrangerer familiehelger er Delia uunværlig.

–  Jeg er glad i barn og liker å gi dem en god opplevelse med aktiviteter som fargelegging og ansiktsmaling. Jeg prøver å ha fokus på hvordan kunden ser på meg og det inntrykket de sitter igjen med etter et besøk hos oss. Jeg har alltid likt å spre glede, men jeg må innrømme at jeg har lært meg å smile mer, etter at jeg begynte på McDonald’s. For meg så handler det om å vise respekt i alle ledd, til kolleger, til sjefer og ovenfor kundene våre, fortsetter hun.

Delia som ansiktsmaler Elise på McDonalds i Storgata

Delia  ansiktsmaler Elise på McDonalds i Storgata

Mine Moments of Joy

Hva er dine beste øyeblikk på jobb hos McDonalds?

-For en måned siden var vi to vertinner på en bursdagsfeiring med over 25 barn.  Det ble travelt, men vi prøvde å gjøre det beste ut av det. På slutten fikk vi servert kake og foreldrene som var med ville ikke gå før de hadde fått kontaktinformasjonen vår. De ville gjerne anbefale oss til sine venner. Det ga meg så mye glede og stolthet, det var rett og slett fantastisk, sier Delia.

Samtidig vil jeg nevne de faste kundene vi har. De gir meg mye glede i hverdagen og gode øyeblikk, jeg håper jeg gir dem det tilbake. De skal ha det samme hver gang og vi vet navnene på noen av dem. I fjor fikk jeg også gleden av å være med på arrangeringen av ”4th of July” på den amerikanske ambassaden. Der er en hagefest med servering av McDonalds mat, det er stas å få være med og gir meg mening.

Anbefaler jobben til andre

Dette er en jobb jeg vil anbefale til alle jeg kjenner. Jeg har lært om hvordan jeg bør organisere meg selv best mulig på jobb og hvordan man kan lede andre. Du lærer å forholde deg til veldig mange ulike mennesker og veldig mange kulturer, både blant kollegaer og kunder.

Til vanlig studerer Delia helseledelse ved UiO, men for tiden ligger ambisjonene i McDonalds. Om alt går etter planen rykker hun opp til skiftleder i mai

– Jeg liker å få nye oppgaver og prøver å ta ting fort. Det å lære ledelse i praktisk er veldig nyttig og du lærer å lede deg selv, bli ledet og lede andre. Alt dette er gode ferdigheter og ting man kan ta med seg videre i arbeidslivet. Samtidig er det viktig for meg å si at jeg også har lært vel så mye om meg selv og vokst med mye ansvar. Når jeg ser på alle mulighetene jeg har fått blitt ydmyk overfor hvor heldig jeg er, sier hun.

Et godt sted å være

Vi har det alltid gøy på jobb! Her står Delia sammen med kollegaen Tensaye og restaurantsjef Sampson Okeke.

For kort tid siden vant McDonalds tredjeplassen i Great Place To Work, og vi spør Delia om hvorfor det er så godt arbeidsmiljø akkurat på McDonald`s.

-Det er hektisk å være på jobb og det kreves mye av deg, men det blir litt lettere når vi er et team som står sammen. Når vi lykkes feirer vi også sammen. Vi er helt avhengige av å det hyggelig på jobb for da jobber vi også bedre sammen. Samtidig gjør det jo hverdagen bedre, hvem liker el ikke at det er godt miljø på arbeidsplassen? avslutter Delia.