(62)

Norsk ungdom er ikke late!
07.02.2017  |  Folkene våre

Vi ser at norsk ungdom har tæl og mot, at de er klare for å ta ansvar og at de har lyst til å gjøre en innsats

McDonald’s er egentlig mye mer enn bare McDonald’s. McDonald’s er over 2400 herlige mennesker som jobber for å servere deg et godt måltid. Vi har 72 restauranter fordelt over store deler av landet, og har gleden av å være arena for det første møtet mange av landets ungdom har med arbeidslivet. Det er en oppgave vi tar med største alvor!

Ungdom i sin første jobb trenger rammer. De trenger støtte. De trenger ledelse. De trenger krav. De trenger frihet. De trenger noen som ser dem, hjelper dem, og som opptrer profesjonelt. Gjennom 30 år har vi opparbeidet oss erfaring med å være en arbeidsgiver for ungdom fra 16 år og oppover. Vi ser hver dag at norsk ungdom har tæl og mot, at de er klare for å ta ansvar og at de har lyst til å gjøre en innsats. Derfor blir vi oppgitt når maktpersoner, slik som politikere og organisasjonsledere, går ut og sier at norsk ungdom er late. At de bare sitter foran en PC. At de ikke er motiverte til å jobbe. At de er bortskjemte, og har urealistiske forventninger til arbeidslivet. Det stemmer rett og slett ikke.

Vi ser en annen side av ungdom. Ungdom som tar og får ansvar. Ungdom som står på for å gjøre oss bedre. De stiller krav til oss, og det gjør oss bedre. Vi stiller krav til dem, og det gir trygge rammer.

I 2016 kom vi på tredjeplass på «Great place to work» sin liste over Norges beste arbeidsgivere. Undersøkelsen baserer seg på en medarbeiderundersøkelse og en kartlegging av organisasjons- og lederpraksis. I medarbeiderundersøkelsen blir alle ansatte sprut om tillit, stolthet og fellesskap.

Vi jobber for å beholde plassen på topplisten og håper at alle våre medarbeidere svarer på undersøkelsen når den sendes ut.