(33)

Slik skriver du søknaden som gjør at drømmejobben blir din! Vi deler våre beste tips.
03.02.2015  |  Folkene våre

Slik skriver du jobbsøknaden

Hvert år mottar vi mer enn 15.000 jobbsøknader. En stor andel av disse er fra ungdom og mange søker gjerne på sin aller første jobb. Vi tør derfor påstå at de som jobber med rekruttering hos oss, har noen gode råd og tips til andre unge som skal søke jobb. Og vi vil gjerne dele noen av disse tipsene med deg.

Hvorfor skal de velge deg?
Søknaden din skal fortelle arbeidsgiveren hvorfor nettopp du er rett person for jobben. Mens CV-en sier litt om alt du kan, skal søknadsbrevet handle om hvorfor du er interessert i jobben og hvorfor egenskapene du trekker fram i CV-en kan være viktige for jobben du søker på.

For å kunne skrive en god søknad, er det viktig å sette seg godt inn i jobben. Om du søker etter en utlysning, bør du lese den flere ganger og gjerne se spesielt på hvilke egenskaper de søker etter, og hvilke ord de bruker. Sender du en åpen søknad, prat gjerne med noen som allerede jobber der om hva de typisk ser etter når de ansetter.

Fortell hvorfor du har lyst på jobben!
Når du vet litt mer om jobben, kan du starte å skrive. Begynn med en innledning der du skriver et par setninger om deg selv, og stillingen du søker på. Et par setninger i et kort avsnitt, er nok.

Skriv så noe om hvorfor du vil ha jobben. For en stilling på McDonald’s, kunne du skrevet noe om at du søker på jobben fordi du vil jobbe i team med dyktige kolleger, trives med mye å gjøre, og ønsker å lære mer om mat og matproduksjon, og derfor tror denne jobben vil passe godt for deg.

Hva har du lært?
Så fortsetter du med informasjon om hva du har gjort tidligere. Trekk fram relevante egenskaper, som at du har lært å ta ansvar gjennom jobben som avisbud eller barnevakt, eller er vant med å jobbe i team etter å ha pakket varer på nærbutikken med idrettslaget.

Hvis du ikke har så mange jobberfaringer kan du fokusere på personligheten din, på hva du er interessert i og hva du tenker om fremtiden. Så knytter du det sammen til jobben du søker for å vise at du vet litt om den også.

Til slutt kan du gjenta at du er veldig interessert i jobben, gi kontaktinformasjon, og si at du veldig gjerne stiller til et intervju.

Vi i McDonald’s håper dette var nyttig, og ønsker deg lykke til med jobbsøkingen.