(449)

16.03.2017  |  Folkene våre

Vi er en av Norges beste arbeidsplasser!

I år som i fjor er vi tredje beste arbeidsplass i Norge.

Hvert år kårer Great Place to Work Norges beste arbeidsplasser og for andre året på rad kommer McDonald`s på tredjeplass i sin kategori for arbeidsplasser over fem-hundre ansatte. I kriteriene for å komme øverst i kåringene til GPTW må man ha «god hverdagsledelse». I 2016 klatret vi mange hakk oppover på listen og ved å i år klare det igjen beviser vi at vi fortjener en plass på pallen blant Norges beste arbeidsplasser. Kåringen baseres på undersøkelser i bedriftene og det gjennomføres en medarbeiderundersøkelse til alle ansatte. I tillegg er det en analyse av virksomhetens organisasjons— og lederpraksiser.

McDonald`s er opptatt av å stille krav til alle ansatte samtidig som vi gir dem opplæring. -Det å se mennesker og det å gi folk en sjanse skaper gode arbeidstakere og en god kultur, sa Pia Melby vår administrerende direktør under utdeling av prisen torsdag kveld. Kåringen baseres på undersøkelser i bedriftene og det gjennomføres en medarbeiderundersøkelse til alle ansatte. I tillegg er det en analyse av virksomhetens organisasjons— og lederpraksiser.

 

Spesialpris for mangfold og integrering

Siva Arumugathas, fanchisetaker i McDonald`s.

McDonald’s har også blitt tildelt en helt egen pris for mangfold og integrering. Hos McDonald`s er femti prosent av de ansatte ikke etnisk norske. Dette mangfoldet blir enda bedre av at våre ansatte er fordelt på over åtti forskjellige nasjonaliteter.

Et eksempel på resultater av dette mangfoldet er Siva Arumugathas, som har bidratt til McDonald’s i en årrekke. Han kom til Norge på åttitallet og for Siva ble jobben en viktig kilde til integrering. Gjennom jobben lærte han om norske arbeidsforhold og ikke minst lærte han språket. I dag er han franchisetaker i Fredrikstad, Moss og Råde.

-Det er viktig at arbeidsgiver ser minoritetsspråklige og gir dem en sjanse til å vise seg frem, forteller Siva. Nå tar han inn ungdommer som trenger norskopplæring gjennom NAV og hjelper dem med å knekke koden på hvordan det er å være arbeidstaker i Norge.

I begrunnelsen for utdeling av denne prisen skriver Great Place to Work: Ved å ønske velkommen ulike grupper med handikap i arbeidsmarkedet og ha en fleksibel holdning til formelle kvalifikasjoner, bidrar bedriften også til integreringsprosessen i Norge. Medarbeiderne får en første, viktig arbeidserfaring, noen får brynet seg på norsk, andre får en sjanse til å komme tilbake i arbeid etter en trøblete tid. Samtidig kan bedriften dra nytte av ofte solid kompetanse, sterk motivasjon, høy arbeidsmoral og masse stolthet i jobben.