(120)

10.10.2018  |  McDonald´s

Bærekraftig emballasje på menyen: Nå tester vi papirsugerør

I McDonald’s Norge jobber vi kontinuerlig med å utvikle mer bærekraftige løsninger for emballasje og avfall, og i august og september har vi startet opp et pilotprosjekt med et alternativ til plastsugerør.

– Som verdens største restaurantkjede har vi både ansvar og mulighet til å ta tak i noen av de største utfordringene vi står overfor i dag. Både den økende plastforurensningen i havet samt de enorme plastmengdene som produseres hver eneste dag, bidrar til stor bekymring over hele verden, sier Pia M. Mellbye, administrerende direktør i McDonald’s Norge.

 

Test papirsugerørene i utvalgte restauranter

Vi ønsker å være en del av løsningen, og har en klar ambisjon om å finne mer bærekraftige alternativer til plastsugerør globalt.

I noen måneder fremover vil gjestene våre nå finne papirsugerør på utvalgte restauranter i Norge. I tillegg til Arendal og Nygårdskrysset i Ås, har også restaurantene i Klingenberggata, Storgata og Thorvald Meyers gate i Oslo papirsugerør på menyen.

 

Hva gjestene mener betyr mye for oss

For at vi skal være sikre på at alternativet til plastsugerør ikke går på kompromiss med kvalitet eller smak, håper vi at flest mulig gir oss tilbakemelding på papirsugerørene.

Det kan de gjøre på www.plastsuger.no. Resultatet fra testingen vil få betydning for valg av sugerør i fremtiden.

McFlurry har fått ny emballasje

– Vi er opptatt av at våre produkter skal ha høy standard, og det inkluderer også emballasjen vi bruker. Før vi lanserer nye sugerør i alle restauranter ønsker vi å forsikre oss om at produksjonen av sugerørene er bærekraftig, samt at de holder høyeste kvalitet. Vi håper mange av kundene våre vil delta i testingen, slik at vi sammen kan finne en bærekraftig løsning, sier Mellbye.

Alternativet til plastsugerør er neste i rekken av andre tiltak vi jobber med. I sommer lanserte vi en ny emballasje for McFlurry, uten plastlokk, og det har alene bidratt til en reduksjon av plastemballasje i restaurantene våre.