(84)

01.06.2016  |  McDonald´s

Barnefondet har gått inn med rundt 12 millioner kroner til byggingen av familiehytter ved Stine Sofie senteret

21. mai 2016 var en etterlenget dag for Ronald McDonald Barnefond (se faktaboks i bunn). Da åpnet endelig Stine Sofie Senteret i Grimstad — verdens første mestringssenter for voldsutsatte barn.

Senteret er Barnefondets første prosjekt i Norge siden dannelsen i 1998. Det tette samarbeidet med Stine Sofies Stiftelse har gjort Barnefondets første prosjekt i Norge mulig.

Hovedbilde: Ada Sofie Austegard (midten) sammen med frivillige som hjalp til under åpningen av Stine Sofie Senteret 21. mai.

Fra sorg til engasjement

Samarbeidet startet under Arendalsuka i fjor. Da møtte vi Ada Sofie Austegard, lederen av stiftelsen og moren som mistet datteren sin på verst tenkelig vis i 2000. Austegard har maktet å snu sorgen sin til engasjement for å hjelpe barn utsatt for vold og overgrep.

Barnefondet har gått inn med rundt 12 millioner kroner til byggingen av familiehytter ved senteret. Kapasiteten vil totalt ligge på femten boenheter, som potensielt kan huse fem hundre barn i året.

Barn og unge som er utsatt for vold kan komme på en ukes opphold hit, sammen med sin familie — helt gratis. Her vil de få mulighet til å møte andre barn i lignende situasjoner og være i aktivitet, slik at hverdagen blir litt enklere å komme tilbake til.

Bilde: Morten Rosenvinge, NRK

Ønske om å gi tilbake

Under dem offisielle åpningen arrangerte TV 2 en egen innsamlingsaksjon for å samle inn penger til den videre driften av senteret. Her bidro ansatte fra McDonald’s-restaurantene på Sørlandet med å dele ut kaffe og donuts til alle besøkende. I tillegg var det is til de minste barna.

I tillegg har franchisetakerne i McDonald’s Norge sammen med FFS donert en McFlurry-maskin til senteret. Isen har Hennig Olsen is sagt at de skal sponse.

Følg gjerne Barnefondets videre arbeid på Facebook.

 


Barnefondet

 

 

 

 

 

Ronald McDonald Barnefond

  • En selvstendig stiftelse som samler inn midler via bøssene i McDonald’s sine restauranter og via innsamlingsaksjoner
  • Stiftet i Norge i 1998 og er en del av det globale nettverket av Ronald McDonald House Charities.
  • Opererer i mer enn 60 land verden over og daglig er de med på å gi et «hjem hjemmefra» for familier med syke barn.
  • Husene som bygges ligger i nærheten av sykehus og gir familien en mulighet til å holde sammen og bo i nærheten der barnet får behandling.