(46)

13.10.2015  |  Arkiv

En kaffe som er på parti med regnskogen

Med en kald høst i møte er det lite som er så godt som en nykvernet kopp kaffe. Vi nordmenn er blant verdens mest kaffedrikkende folk, bare slått av Finland. Hvert år drikker hver og en av oss i snitt 160 liter kaffe i løpet av ett år.

For McDonald’s er det viktig å tilby nordmenn kvalitetskaffe. Kaffen i våre restauranter skal smake godt og du skal få den til en rimelig penge.

Vår mørkbrente kaffe kommer fra 100 prosent Arabicabønner, og vi maler opp bønner til hver nye kaffekopp. Sammen med frisk norsk Tine-melk, får du det beste fra Norden og Sør-Amerika i én kopp hos oss.

Økologisk og smakfull

Amazonas-distriktet i Peru er ett av stedene hvor vi fant den perfekte kaffebønnen for norske ganer. Denne kaffetypen er behagelig bitter, med en søt og fruktig ettersmak, og toner av mørk sjokolade. I tillegg er den økologisk.

Det svenske kaffebrenneriet Löfbergs leverer kaffe til McCafé. Bønnene vi kjøper fra dem er dyrket på gårder i Peru og Honduras. Disse er KRAV-sertifisert, som betyr at kaffebønnene er dyrket frem uten kjemiske stoffer og kunstgjødsel.

I tillegg er gårdene sertifisert av Rainforest Alliance. Da vet du at bøndene som har dyrket kaffen får hjelp til driften sin. Over 25 millioner mennesker i tropiske strøk forsørger seg på kaffe. Nærområdet deres er et av de miljømessig mest sensitive områdene i verden.

Å redde regnskogen

Tv-aksjonen i 2016 ble arrangert av Regnskogfondet. Støtten som kom inn gikk til å bevare regnskogen i flere større områder, blant annet 105.000 kvadratkilometer i Peru. McDonald’s gav støtte til 2016-kampanjen.

Alle bøssebærerne under tv-aksjonen den 18. oktober kunne komme innom en av våre restauranter og få en gratis kopp ferskbrygget, mørkbrent og økologisk kaffe.

Kilde: Kaffe.no, KRAV, NRK, Rainforest Alliance