(64)

Kun 100% rent storfekjøtt
02.02.2017  |  Maten vår

Vi hadde ikke blitt en av de største restaurantkjedene i landet om vi ikke leverte kvalitet

Vi leker ikke med maten vi serverer. Vi hadde ikke blitt en av de største restaurantkjedene i landet om vi ikke leverte kvalitet – og du får ikke så mye bedre kvalitet enn ekte norsk storfekjøtt.

En dame som virkelig vet hva hun snakker om, er Hilde Øverby. Hun er kvalitetssjef hos oss. Hennes viktigste mål er å sørge for at du får trygg og god mat laget av høykvalitets råvarer fra Norges beste leverandører. Hilde kan fortelle at produksjonen av burgere egentlig er veldig enkel.

– Kjøttet vi bruker er i all hovedsak fra forpart og flanker. Disse delene gir god smak, og den beste kvaliteten. Burgeren består faktisk kun av ekte, norsk storfekjøtt, og vi tilsetter ikke noe annet. Etter steking krydrer vi med litt salt og pepper. That’s it!

Prosessen fungerer omtrent som den ville gjort hos en hvilken som helst slakter – bare i større format.

– Erfarne slaktere preparerer og skjærer rent kjøttet etter strenge standarder, før kjøttet fraktes videre dit hamburgeren produseres.

Så fraktes kjøttet til Nortura på Lillehammer, der det kontrolleres og videreforedles til hamburgerne du får i restaurant.

– Vi tillater kun identifiserbart kjøtt i våre hamburgere, som betyr at vi har full sporbarhet på det endelige produktet. På Lillehammer blir dette kontrollert. Vi sjekker at kvaliteten på alt kjøttet holder en standard vi er fornøyde med, og jeg kan garantere at vi har veldig høye standarder, sier Øverby.

Og det er ikke bare burgerne som har høye krav å leve opp til. Tilsvarende prosesser gjelder alle råvarene vi bruker.

– Vi er opptatt av sporbarhet og høyeste kvalitet på alle råvarene vi bruker, og vi er ikke redde for å ta grep om vi opplever at maten vår ikke når opp. Det var for eksempel grunnleggeren av McDonald’s i Norge, Theo Holm, som sørget for å få isbergsalaten til landet, fordi dette var den eneste salaten som holdt det nivået han ville ha på burgeren, avslutter Øverby.