(63)

03.02.2015  |  Maten vår

McDonald’s <3 den norske bonden!

Mesteparten av råvarene våre stammer fra norske bønder – det visste du kanskje ikke? Vi bruker for eksempel kun norsk storfekjøtt, kun norske egg, kun norske poteter – og når sesongen tillater det, bruker vi norsk salat, tomat og løk. Vi vet at kundene våre ønsker norske råvarer, og derfor er vi helt og holdent avhengige av norske bønder. Ingen bonde – ingen burger. Kanskje er det faktisk din nabobonde som har levert råvarene til akkurat ditt McDonald’s-måltid. Så enkelt er det!

Samarbeidspartner, ikke bare kunde
For oss i McDonald’s er det viktig å ikke bare være en kunde av landbruket. Vi vil være en samarbeidspartner. Vi vil snakke med bøndene og leverandørene. Vi skal vite at maten holder høy kvalitet, vi skal vite hvor maten kommer fra, og hvem som har produsert den. Vi stiller høye krav til de som leverer maten du spiser, og har strenge rutiner i alle faser av leveransene.

Slik gir vi tilbake
Men vi skal også gi tilbake til landbruket. Derfor tok vi i 2010 initiativet til prosjektene Grønn utdanning og Årets unge bonde sammen med Norges Bygdeungdomslag. Prosjektene skal løfte fram flotte historier om dyktige norske bønder, bidra til å øke rekrutteringen til landbruket og bygge stolthet blant norske bønder. Vi tror at det er på nettopp disse områdene vi kan gjøre en forskjell, og håper at dette arbeidet bidrar til et sterkt landbruk med produksjon av trygge, norske råvarer på både kort og lang sikt.

Vi har også vært så heldige å få med oss Felleskjøpet Agri på laget. Det synes vi er stas! Og det gjør det enda mer givende å jobbe med dette. Sammen jobber vi for å gjøre det enda mer attraktivt å være bonde, og for å sikre landbrukets framtid. Og sammen jobber vi for å sørge for sikker leveranse av trygge, norske råvarer til hele landet.

McDonald’s <3 den norske bonden, og om du føler det samme håper vi du vil følge oss på www.Facebook.com/GronnUtdanning